Τάσος Τσατάλης

Ο Περέιρα μένει, αλλά όχι «άβρεχτος»

Ο Τάσος Τσατάλης στο sportfm.gr για την επιλογή της FIFA να μην παραδεχτεί δημόσια το λάθος της, αλλά και την ουσία πίσω από τις εντυπώσεις.

Οι μόνο που δεν έχουν εκπλαγεί, βάσει ρεπορτάζ, για την απόφαση της FIFA να μείνει στη θέση του ο Μέλο Περέιρα, είναι όσοι έχουν μεγάλη πείρα από την πολιτική που ακολουθεί σε αυτές τις περιπτώσεις η παγκόσμια ομοσπονδία.

Αυτό είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε τις αμέσως επόμενες ώρες, από την τοποθέτηση του Μπιορν Βασάλο, στο Πάρκο Γουδή.

Ο Περέιρα κρατάει την θέση του, επειδή από την στιγμή που η αποπομπή του έγινε αίτημα και μάλιστα δημόσια, ταυτισμένο με συγκεκριμένες ομάδες, αν την έχανε θα ήταν σαν η FIFA να είχε υποκύψει σε επικοινωνιακές πιέσεις. Κι αυτό δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει.

Δεν είναι τυχαίο και το προφίλ που πούλησε ο Βασάλο σήμερα. Ειδικά προς τους δημοσιογράφους που έχουμε κι άμεση εικόνα, επειδή ήμασταν εκεί.

«Εμείς αποφασίζουμε, κάνουμε ό,τι θέλουμε, δεν θα μας πείτε εσείς, δεν σας ακούμε, είστε τοξικοί, αυτή ειναι η απόφαση μας κι αν σας αρέσει». Και δεν δεχόμαστε κι ερωτήσεις.

Σε αυτά τα πλαίσια μένει και ο Περέιρα, αλλά όποιος αγνοήσει τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις με τις οποίες μένει, το πιθανότερο θα είναι να κάνει λάθος.

Αν η FIFA ήθελε να στηρίξει τον Μέλο Περέιρα ως πρόσωπο συγκεκριμένα και τις επιλογές του ως τώρα, θα είχε γίνει μια μικρή έστω αναφορά στην υπόθεση της σύνθεσης των διαιτητών του τελικού. Δεν έγινε η παραμικρή.

Κι όλοι καταλαβαίνουμε πως και οι ερωτήσεις γι' αυτό αποκλείστηκαν. Για να μη τεθεί το θέμα.

Τι πιο εύκολο αν ο Περέιρα ήταν εντάξει και στα μάτια των προϊσταμένων του, γι' αυτή την γεμάτη σκιές ιστορία, να μας το πουν καθαρά και να μας πουν και το γιατί δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα;

Αλλά πρόβλημα υπάρχει και γι΄αυτό η αποφυγή του θέματος.

Επιπλέον, δεδομένα στην FIFA ξέρουν και πέντε πράγματα παραπάνω, για συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους κάποιες ομάδες έχουν παράπονα από τον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή.

Η μεγάλη γκέλα του τελικού, ήρθε σαν κερασάκι στην τούρτα, σε αυτά. Και στα μάτια της FIFA.

Αλλά κατά τις συνήθειες της, η παγκόσμια συνομοσπονδία, έκανε μια επιλογή πολιτικής, με γνώμονα της εντυπώσεις. Αλλά μάλλον αφελής θα είναι όποιος πιστέψει, ότι θα μείνουν μόνο στις εντυπώσεις.

Ο Περέιρα βέβαια με όλα αυτά, σώζει την θέση του για έναν ακόμη χρόνο και τα 22 χιλιάρικα που λαμβάνει τον μήνα. Γιατί η FIFA δεν υπάρχει μία στο εκατομμύριο να αναγνωρίσει λάθος, όταν προσπαθούν μάλιστα να της το καταλογίσουν κιόλας.

Ακόμη περισσότερο, όταν της το καταλογίζουν οι «τοξικοί» κατά τον Βασάλο, Έλληνες.

Το πως θα λειτουργήσουν τα πράγματα γύρω από την ΚΕΔ, από δω και πέρα, ας το αφήσουμε καλύτερα να το δείξει η ίδια η ζωή.

Αλλά «άβρεχτοι» η κεντρική επιτροπή διαιτησίας και ειδικότερα ο θεσμικά επικεφαλής της, δεν νομίζω πως έχουν βγει.

Θα είναι πολύ επιπόλαιος όποιος σπεύσει να βγάλει εύκολα συμπεράσματα.

Σίγουρα τέτοια θα δούμε για επικοινωνιακούς λόγους από κάποιες πλευρές, αλλά η ουσία θέλει καιρό ακόμη για να φανεί. 

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x